Locuri de munca putine la Bursa Absolventilor de la Cluj! Numai 400 de job -uri pentru tineri


Targul de locuri de munca pentru tinerii, care au terminat liceul sau facultatea, se deschide astazi la Cluj si ofera circa 400 de joburi, de zece ori mai putin fata de anul 2009. "Bursa Absolventilor" se va desfasura intre 9.00-13.00.

La targul de locuri de munca de la Casa de Cultura a Studentilor si-au anuntat prezenta 45 de societati, intre care si cateva nume mari cum ar fi Emerson, Terapia-Ranbaxy, Genpact, Electrogrup, ING, Flacara, Napomar si Prodvinalco.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat pentru Stiri de Cluj ca numarul de job -uri oferit este de zece ori mai mic fata de 2009, pentru ca este criza si companiile nu mai fac angajari. "Numarul de locuri de munca este pe masura contextului economic actual. Ne bucura ca sunt si ca putem sa le oferim ceva tinerilor care au terminat liceul sau facultatea si vor sa se angajeze. In acest moment, avem in evidente 1.000 de tineri care au absolvit anul acesta si primesc somaj", a mai spus Daniel Don.

Din cele 400 de locuri de munca de la Buirsa Absolventilor, numai 10% sunt pentru tinerii cu studii superioare, restul vizandu-i pe cei cu studii medii sau care nu au nicio calificare.

Targul se va desfasura la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj si organizarea lui a costat AJOFM Cluj 20.000 de lei.

 

Rata somajului in judetul Cluj a fost in august de 5,9%, iar in evidentele AJOFM sunt 20.000 de persoane fara un loc de munca, din care 13.000 beneficiaza si de indemnizatie.

Comentarii Facebook