Locatarii de pe strada Universității nu vor restaurant în locul Librăriei Universității

 

Locatarii de pe strada Universității numărul 1 au precizat că Diverta nu a anuntat asociația de locatari că pleacă și nici firma care deține spațiul nu a făcut acest lucru. 

 

Pe noi nu ne-au anunțat. Dintr-o dată am văzut afișul că pleacă. Noi am mai fost contactați lunile trecute de o firmă pentru a deschide un restaurant, pentru că voiau să știe dacă noi, ca vecini, am avea ceva împotrivă. Noi avem cotă indiviză comună de 15,82% deci trebuie să fim consultați.

 

Pe noi ne-au luat prin surprindere, pentru că în iarnă am purtat unele discuții. Indiferent de ce activitate se desfășoară acolo trebuie să ne ceară acordul și nouă.

 

Noi ne temem că va fi un restaurant. La noi a venit cineva, dar nu în mod direct, prin intermediari, pentru a vedea dacă suntem de acord cu deschiderea unui restaurant. 

 

SC Books SRL a închiriat spațiul la Diverta și Casa de Insolvență Transilvania se ocupă de insolvența Diverta”, a declarat Iuliana Cornea, președintele imobilului de pe strada Universității numărul 1.

 

Societatea Books SRL a preluat spațiul de la defuncta societate Cartimpex, care a intrat în insolvență. Spațiul librăriei este de 760 de metri pătrați, fiind o locație vânată de mult timp. În anul 2009 se vorbea că acolo ar urma să fie mutată o bancă, dar afacerea a căzut.

 

Reprezentanții Casei de Insolvență Transilvania, care gestionează acum situația Diverta, firmă aflată în insolvență, au precizat că librăria se mută din cauza chiriei mari. ”Noi suntem administratorii judiciari ai Diverta, dar diverta are dreptul de amdinistrare. Ei conduc, dar noi avizăm planul de reorganizare. Astfel s-a luat decizia mutării, probabil din cauza chiriei, dar decizia aparține firmei Diverta București”, a declarat un reprezentant al Casei de Insolvență Transilvania.

 

Reprezentantii Diverta sau ai SC Books SRL nu au putut fi contactați.

 

Vezi AICI unde se mută Librăria Universității.

Comentarii Facebook