Localurile de pe Napoca dau faliment din cauza chiriei - FOTO

 

Chiriile exorbitante îi alungă pe investitori din zona centrală a orașului, iar ce rămâne în urmă aruncă Clujul în anii 90.

 

Spirala chiriilor a lovit și spațiile comerciale, iar proprietarii nu se mai satură să le crească. Strada Napoca este afectată serios de acest fenomen, fiind spații comerciale neocupate peste tot. Ultimul restaurant care a fugit este ”La Turcu”, un local cu specific oriental. 

 

În zona respectivă, sunt deja patru spații comerciale goale, de care nu se poate atinge nimeni, chiria fiind cuprinsă între 30 și 35 de euro pe mp. ”Vadul comercial din zonă este bun, dar lipsa locurilor de parcare sau de staționare îi face pe mulți clujeni să se îndrepte spre Piața Unirii, zonă care a furat toți clienții. Diferența este că acolo prețurile la servicii sunt pe măsură, Clujul devenind astfel un oraș tot mai scump”, a explicat un agent imobiliar. 

 

În zona Memorandumului - Napoca, chiriile la spații comerciale ajung chiar și la 30 - 35 de euro mp, ceea ce îi face pe patroni să pună lacăt pe unitate.

 

Singurele magazine care au succes în centrul Clujului sunt second-hand -urile. 

Comentarii Facebook