Liviu Dragnea susține că desființarea pilonului II de pensii e ”o prostie!”

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că este o prostie desfiinţarea pilonului II de pensii.

 

Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii, a declarat, joi, Ionuţ Mişa, după validarea sa în funcţia de ministru al Finanţelor.

 

Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii. Vor opta între stat şi privat”, a declarat Ionuţ Mişa, citat de Mediafax.

 

Măsura ar urma să intre în vigoare spre sfârşitul anului.

 

În luna aprilie, fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomanda să se informeze despre contextul pieţei.

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în aprilie sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private.

 

Prin urmare, după ce fostul ministru Viorel Ştefan şi liderul PSD au negat vehement intenţia la acel moment, noul ministru desemnat al finanţelor confirmă acum desfiinţarea Pilonului II.

 

În 12 aprilie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Antena 3 că scandalul despre naţionalizarea pensiilor private a pornit de la preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, care ştie foarte bine că în scurt timp Parlamentul va demite conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, deoarece ceea ce se întâmplă acolo este „foarte grav”, iar asiguraţii români au de suferit.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că „Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la Guvernul Olandei şi la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeză”.

Acum, după confirmarea măsurii, aceasta este justificată de reprezentanţii PSD prin faptul că beneficiile sistemului nu ar fi atât de mari, iar comisionele încasate de fondurile din Pionul II sunt consistente, după cum arată declaraţiile ministrului desemnat.

 

Întrebat în legătură cu amenda dată de ASF pentru NN Pensii, în legătură cu scandalul naţionalizării pensiilor, Mişa a spus că nu se poate pronunța pe subiect, dar consideră că această măsură nu reprezintă o naţionalizare a pensiilor private.

Comentarii Facebook