Lia Olguța Vasilescu dă vina pe firme pentru creșterea prețurilor la produse, la întâlnirea cu pensionarii

 

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, le-a spus pensionarilor la o întâlnire, care a avut loc luni, că recentele cresteri de preturi sunt din vina mediului de afaceri.

 

Preturile nu sunt generate de guvern. Nu mai suntem intr-o economie centralizata in care Guvernul sa intervina pentru ca sa nu mai creasca preturile intr-un anumit sector. Mediul de afaceri a profitat- si aici suntem constienti de treaba asta- a profitat de cresterea puterii de cumparare si atunci au crescut si ei preturile.Sunt o serie de firme care au profitat ca sunt bani in piata ca urmare a acestor majorari (salariale-n.n.) si au crescut preturile”, a explicat ministrul Muncii, conform Hotnews

 

Aceasta le-a spus pensionarilor câte lucruri bune a făcut PSD -ul pentru ei. ”Dumneavoastra stiti prea bine care au fost majorarile de pensii din acest an. Chiar daca noi in campanie nu ne-am propus sa venim cu o lege a pensiilor ci doar sa crestem punctul de pensie care anul crescut de doua ori si de la 1 ianuarie si de la 1 iulie. Dupa ce am vazut inechitatile din sistemul de pensii ne-am gandit ca lucrurile nu mai pot continua asa. Sunt un milion de persoane care din 2009 au devenit pensionari  desi nu au contribuit mai putin de 10 ani si e foarte dificil sa observi ca unii care nu au contribuit au aceeasi pensie cu cei care au contribuit 35 de ani, de pilda”, a mai spus Vasilescu.

 

Ministrul le-a reamintit și că Basescu le-a tăiat pensiile si salariile. ”Va amintiti ca in 2009, cand au vrut sa taie 25% din toate salariile si pensiile  nu i-a lasat Curtea Constitutionala sa taie pensiile, fiind asimilate dreptului de proprietate. Si atunci, ce au facut?: le-au impozitat! Noi am eliminat inca de anul trecut asta, iar anul acesta, cei care au pensii de peste 2000 de lei platesc 10% impozit, deci si pentru ei e o crestere de la 1 ianuarie. Pentru pensionarii care aveau 900 de lei pensie, indiferent de alta sursa de venit, am facut posibil sa primeasca 90% medicamente compensate”, a mai spus luni Lia Vasilescu.

Comentarii Facebook