Economic

IT -știi clujeni au lansat aplicația care îți arată starea pârtiilor. E unică în Europa

   

O echipă de IT-şti clujeni a lansat, luni, prima aplicaţie din Europa prin care schiorii pot afla care este starea pârtiilor. 

 

Managerul de proiect Sergiu Şuteu a declarat că aplicaţia conţine o hartă interactivă şi o listă alfabetică a celor aproape 50 de domenii de schi şi pârtii din România, numărul pârtiilor, lungimea şi dificultatea acestora. 

 

Am lansat, luni, aplicaţia open source Onpiste pentru telefonul mobil, prima din România şi din Europa pentru domeniile de schi, în care utilizatorii postează în timp real informaţii despre starea pârtiilor, calitatea zăpezii, timpul de aşteptare la instalaţiile pe cablu sau starea vremii. Astfel, în aplicaţie apar informaţii despre zăpada de pe pârtie, dacă este bătută, îngheţată, apoasă sau prezintă petice de pământ, despre starea vremii, dacă e ger, soare, viscol, timpul de aşteptare la instalaţiile pe cablu, în minute, cum este drumul până la pista de schi – aglomerat, acoperit cu zăpadă sau curăţat. De asemenea, aplicaţia conţine o hartă interactivă şi o listă alfabetică a celor aproape 50 de domenii de schii şi pârtii din România, numărul pârtiilor, lungimea şi dificultatea acestora, preţurile skipass-urilor”, a spus managerul proiectului.

 

Aplicația Onpiste ar urma să fie îmbunătățită, iar utilizatorii ar putea să completeze informaţiile cu fotografii realizate pe pârtiile de schi, review-uri video sau chat, un calendar al evenimentelor – serbări ale zăpezii, concursuri sportive, concerte programate în perioada sezonului de schi în România, conform descopera.ro.

 

Aplicația ar putea să fie extinsă şi cu pârtii din Europa, în special pentru cele care sunt frecventate de schiorii români, dar şi cu serviciile adiacente oferite, cum ar fi închirieri schiuri, cazare, restaurante. De asemenea, în viitor, aplicaţia va permite şi apelarea directă a Salvamont-ului în caz de necesitate.

rosal_dispecerat[1].png
6-2-2018, 23:46
2092 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Economic

1477 vizualizări
20-2-2018, 12:31
Localurile de pe Napoca dau faliment din cauza chiriei - FOTO» Vezi tot
1130 vizualizări
21-2-2018, 9:18
Primăria Cluj-Napoca a finanțat ”nelegal” festivalurile clujene» Vezi tot
231 vizualizări
21-2-2018, 13:25
Rosal Cluj face angajări! Vezi ce posturi sunt disponibile și unde se depun cererile de angajare» Vezi tot
196 vizualizări
19-2-2018, 22:52
Zboruri noi din Cluj-Napoca spre Franța și Belgia» Vezi tot
111 vizualizări
20-2-2018, 13:26
Bitcoin a trecut din nou de 11.000 de dolari» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?