Ioan Rus, ministrul Transporturilor, și-a prezentat prioritățile

 

Ioan Rus, noul ministru al Transporturilor, și-a prezentat prioritățile petru mandatul său, în ceea ce privește cheltuirea banilor europeni pentru exercițiul financiar următor al Uniunii Europene. 

 

Principalele priorităţi legate de dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi cu Fonduri Europene: 

 

1. Tronsonul Piteşti – Curtea de Argeş – Sibiu, legatură care are cel mai ridicat trafic de marfă din România, componentă strict necesară pentru susţinerea şi dezvoltarea platformelor industriale de la Craiova, Piteşti, Vâlcea, Sibiu, Sebeş, atât în industria de automotive, dar şi în cea chimică şi petroliereră. De asemenea, un alt beneficiu este şi dezvoltarea turismului din zonă şi crearea unei legături sigure şi rapide cu litoralul românesc.

 

2. Centura de Sud a Bucureştiului, care reprezintă legătura între A1 şi A2 pentru tranzitul către Giurgiu şi portul Constanţa, care are ca beneficiu major scurtarea timpilor de conducere, atât pentru traficul de marfă, cât şi pentru cel de călători.

 

3. Continuarea lucrărilor la celelalte tronsoane din vestul ţării: Deva – Lugoj, Lugoj –Timişoara: pentru a putea ca la sfârşitul anului 2014 să ne racordăm la Sistemul European de Autostrăzi, prin vama Nădlac, fapt ce ar putea ajuta şi la integrarea în Schengen.

 

4. Având în vedere că astăzi a intrat în vigoare proiectul de returnare a accizei la carburant susţinem în continuare returnarea a 0.07 euro către companiile de transport eligibile, stabilirea trimestrială a cursului valutar de referinţă pentru calculul accizei, la nivelul cursului raportat de BNR şi simplificarea sistemulului de returnare. Vă rugăm să cereţi la Ministerul de Finanţe un raport de constatare a scăderii consumului de carburant în România. Acest proiect de returnare a accizei are ca bază prioritizarea lucrărilor la infrastructura din România.

-----------------------

UPDATE


Reprezentanții PSD Cluj au precizat că Autostrada Transilvania va fi continuată din fonduri de la bugetul de stat. De asemenea, pentru autostrada Turda Sebeș și autostrada Câmpia Turzii - Ogra (Târgu Mureș) sunt deja fonduri europene alocate și proiectele sunt în execuție, respectiv în licitație.  

Comentarii Facebook