In 2010, se va lucra "chinuit" la autostrada Transilvania, in judetele Cluj, Mures si Bihor

Lucrarile la autostrada Transilvania vor continua in acest an in judetele Cluj, Mures si Bihor intr-un ritm ce va depinde de finantare, proiectare si exproprieri. Guvernul va plati si datoriile de 200 de milioane catre firma Bechtel.

Emil Boc a declarat ca lucrarile vor continua pe cei 10 km intre Turda si Campia Turzii si la terminarea proiectarii pe tronsonul dintre Campia Turzii - Targu Mures. "Vom lucra in acest zone avem banii si asteptam sa fie terminate proiectarea. De asemenea, vom intra si pe portiune de autostrada dintre Gilau si Bors. Acolo trebuie facute exproprieri si vom lucra", a declarat Emil Boc.
 
In privinta datoriilor, premierul a spus ca plata debitelor catre Bechtel va fi facuta pana in luna aprilie, conform intelegerii. "Acum chiar daca am avea bani nu am avea pe ce sa ii cheltuim pentru ca nu e gata proiectarea. Este probabil ca, pe langa tronsonul Turda - Campia Turzii, sa intram cu santierul pe zona pana la Targu Mures si la o portiune din tronsonul Gilau - Bors, in zona Suplacu de Barcau. Trebuie sa terminam proiectarea pentru a avea ce sa lucram anii urmatori", a mai spus premierul, care a adaugat ca in viitor trebuie terminate macar tronsoanele Campia Turzii - Targu Mures si Gilau - Bors.

Bechtel a anuntat in luna ianuarie ca sisteaza lucrarile la autostrada Transilvania si concediaza 1.933 de oameni deoarece are de recuperat de la Guvern datorii de 200 de milioane de euro.

Comentarii Facebook