Hotel din centrul Clujului, scos la vanzare cu 6.000.000 de euro


Un hotel de 2.200 de metri patrati din zona centrala a Clujului a fost scos de vanzare, suma ceruta ridicandu-se la 4,8 milioane de euro fara TVA.

Hotelul Melody este situat in Piata Unirii numarul 29, fiind detinut de omul de afaceri Ioan Trif. "Amplasat in centrul istoric al Clujului, imobilul oferit spre vanzare este o bijuterie arhitecturala construit in secolul XIX, foarte bine intretinut, restaurat si constant renovat, o adevarata valoare de patrimoniu, o investitie de cel mai inalt nivel care o sa isi mentina valoarea in timp iar exploatat inteligent poate genera profituri sigure!", se arata in anuntul de vanzare.

La parter functioneaza un restaurant cu bucatarie complet utilata si bar, iar la etajul 1 si 2 sunt 27 de camere si spatii administrative.

Marius Trif a mai primit oferte de a vinde hotelul. In 2003, firma care detine City Plaza a vrut sa cumpere imobilul cu 1,8 milioane de euro, urmata de oferta de 2,5 milioane euro facuta de Ion Tiriac, in 2004. De asemenea, in 2005, OTP Bank a vrut sa cumpere cladirea cu 3 milioane de euro pentru a fi transforma in banca.

 

Cea mai mare oferta, 4 milioane de euro, a fost vehiculata in 2008, cand Ministerul Culturii a vrut sa cumpere hotelul Melody pentru a muta acolo Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT).

 

Hotelul a fost deschis in anii '50, fiind primul bar de noapte cu muzica jazz din perioada postbelica a Clujului. Initial, in locul acestui hotel au fost doua cladiri: sediul biroului fiscal al orasului - ulterior beraria "Fiskus" - si hotelul "Pannonia".

Cladirea in care functioneaza acum hotelul Melody a fost reconstruita in 1890 de Gabor Nagy, dupa planurile lui Antal Oriold si Benedek Endstrasser. Initial numele a fost Hotel Central, iar printre oaspeti s-au numarat compozitorii Brahms si Franz Liszt.

In perioada interbelica, in cladire a functionat Societatea Surorilor Sociale, la etajul al doilea a fost amenajata si o mica capela. Dupa nationalizare in cladire a fost deschis un camin studentesc si restaurantul "Pescarus".

Comentarii Facebook