Horia Ciorcilă a fost achitat în dosarul de spălare de bani şi manipularea pieţei

 

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat pe Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de spălare de bani și manipulare a pieţei de capital.

 

Judecătorii au respins ca nefondat, recursul procurorilor împotriva Curţii de Apel Bucureşti de achitare a Preşedintelui CA al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi a asociaţilor acestuia.

 

Autorităţile cipriote anchetează circumstanţele în care Bank of Cyprus (BoC) a ajuns să controleze 9,7% din Banca Transilvania. Raportul Alvarez, datat 26 martie 2013, şi solicitat de Banca Centrală a Ciprului pe 21 august 2012, arăta că dovezile prezentate în instanţele româneşti, la momentul respectiv, sunt inconsistente cu cele găsite de investigator.

 

Horia Ciorcilă a fost trimis în judecată, în iulie 2010, de procurorii DIICOT Cluj pentru manipularea pieţei de capital, în legătură cu modul de tranzacţionare a acţiunilor băncii pe care o conduce, scrie bursa.ro. 

 

Am primit astăzi, cu bucurie, vestea că atât eu, cât şi celelalte persoane din acest dosar au fost achitate definitiv, de toate acuzaţiile formulate. A fost nevoie de peste 4 ani ca să demonstrăm că toate acuzaţiile au fost nefondate şi aberante. Acuzaţiile au fost total false şi, în ceea ce mă priveşte, am demonstrat în trei instanţe, pe bază de documente oficiale şi indubitabile, că nu am fost proprietarul firmei implicate în acele tranzacţii, că nu am dispus efectuarea lor şi că nu am încasat niciodată nimic din contravaloarea lor. În concluzie, a fost o enormă eroare de fapt din partea acuzatorilor.

 

Acest proces, intentat de procurorii DIICOT Cluj, a fost o încercare de a distruge nu doar companii clădite în 20 de ani de muncă, pasiune şi eforturi susţinute, ci şi de a afecta carierele şi familiile noastre. Rezultatul de azi este o mare victorie, dar, în acelaşi timp, un pios omagiu adus unuia dintre fondatorii băncii, dl. Claudiu Silaghi, care, din păcate, nu a rezistat acestei presiuni şi a decedat în cursul procesului. 

 

Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi în tot acest timp. Îmi exprim întreaga gratitudine faţă de seriozitatea şi profesionalismul avocaţilor Florin Plopeanu şi Diana Ionescu, care ne-au asistat în acest caz”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliuliui de Administraţie, Banca Transilvania.

Comentarii Facebook