Hidroconstructia va construi "Fabrica de gunoi" a judetului Cluj - VIDEO


Societatea Hidroconstructia este cea care a castigat licitatia pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor.

"Am adjudecat licitatia pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor. Societatea care a castigat licitatia este SC Hidroconstructia. Practic a fost cea mai buna oferta atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere financiar. Acest lucru inseamna ca in termen de 10 zile, cat este termenul de contestatie, vom semna contractul si vom incepe construirea viitoarei fabrici de gunoi care va gestiona pentru urmatorii 50 de ani deseurile din tot judetul", a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise.  

El a mai spus ca rampele de gunoi din judet vor fi inchise pana la finele anului. "Suntem in licitatie si pentru dirigentia de santier si asistenta tehnica la acest proiect. In interval de o luna vom demara licitatia de inchidere a rampelor: Pata Rat, Gherla, Huedin, Mihai Vitezu si tot ceea ce detine judetul ca si rampe care nu sunt ecologice", a mai afirmat Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj a declarat ca pana la finele acestui an ar urma sa fie functionala prima celula a viitoarei "Fabrici de gunoi" a judetului.


Valoarea totala a proiectului este de 76.453.255 de Euro, din care finantarea Fondului European de Dezvoltare Regionala asigura 38.773.186 de Euro, bugetul de stat 8.723.967 Euro, iar diferenta de 28.956.102 Euro este asigurata de judetul Cluj.


Citeste si...

Proiectul de management integrat al deseurilor din judetul Cluj a primit unda verde pentru a fi depus la Comisia Europeana

Comentarii Facebook