Guvernul Boc isi plateste datoriile la autostrada Transilvania. Bechtel va primi 70 din cei 200 de milioane de euro pe care ii are de recuperat

 

Compania americana Bechtel va recupera saptamana viitoare o treime din datoria pe care Guvernul Boc o are fata de lucrarile efectuate anul trecut la autostrada Transilvania. Statul va plati 70 de milioane din totalul de 200.

 

Directorul Directiei de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon, a declarat ca, cel mai probabil, banii vor fi platiti in cursul zilei de luni. El a spus la Realitatea TV ca acum se si lucreaza la autostrada Transilvania, pe tronsonul de 10 Km intre Turda si Campia Turzii. "Sunt circa 600 de muncitori pe acea portiune de drum care a ramas neterminata din tronsonul 2 B, intre Gilau si Campia Turzii. Acolo au fost probleme cu un depozit de substante toxice de la fostul combinat chimic din Turda si am fost tinuti pe loc. Acum speram sa il terminam cat mai repede", a mai spus Pantelimon.

 

Portiunea de 10 km de la Turda la Campia Turzii va fi data in folosinta pana la data de 15 iulie.

 

In total, statul roman are o datorie la compania americana Bechtel de 200 de milioane de euro, bani ce reprezinta lucrarile efectuate la tronsonul 2 B in perioada august - noiembrie si care nu au fost decontate din lipsa de fonduri. In acel interval de timp, toate costurile au fost suportate de compania americana, care acum ameninta ca va disponibiliza 1.933 de angajati pentru ca nu mai are bani.

 

Directorul Directiei de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon, a afirmat insa ca lucrurile incep sa intre in normal si ca in luna martie oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si cei ai Bechtel vor discuta si vor pune la cale planul de lucru pe anul 2010, urmand ca nici un muncitor sa nu fie trimisi in somaj.

 

Guvernul Boc a anuntat ca datoria totala de 200 de milioane de euro catre constructorul autostrazii Transilvania va fi lichidata pana in luna aprilie.

Comentarii Facebook