Guvernul amână depunerea formularului 600 până pe 15 aprilie

 

Guvernul a aprobat miercuri Ordonanţa de Urgenţă privind amânarea depunerii formularului 600 până pe 15 aprilie.

 

Temernul limită privind depunerea Formularului 600 se va proroga până la 15 aprilie, iar plata contribuţiilor pentru cei care obţin venituri din activităţi independente se va face o singură dată pe an şi nu anticipat, a anunţat premierul Viorica Dăncilă în debutul şedinţei de Guvern.

 

Aşa cum am anuţat de luni seară, astăzi vom adopta o OUG privind prorogarea termenului de depunere a formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie. În perioada urmatoare, Ministerul Finanţelor trebuie să identifice o soluţie permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei care obţin venituri din activităţi independente, iar plata contribuţiilor să se facă o singură dată pe an şi nu anticipat", a anunţat Viorica Dăncilă în debutul şedinţei de Guvern.

 

Formularul 600 a stârnit controverse în ultimele săptămâni, întrucât impune unor persoane în 2018 contribuţii la CAS şi CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obţinute în acest an, condiţia fiind să fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an.

Comentarii Facebook