Grupul care deține brandul Ursus vrea să vândă tot. Tranzacția este URIAȘĂ

 

SABMiller, compania care deține brandul Ursus atât de drag clujenilor, vrea să vândă tot, tranzacția fiind estimată la 68,2 miliarde de lire sterline (104 miliarde dolari.

 

Compania AB InBev a făcut două oferte de 38 de lire sterline pe acţiune şi 40 de lire pe acţiune, dar ambele au fost respinse. Ultima a ajuns la  42,15 lire, în numerar, pentru fiecare acţiune a grupului SABMiller, plus o parte a tranzacției să fie onorată în acțiuni, scrie Mediafax.

 

Oferta este atractivă pentru pentru Altria Group, cel mai mare acţionar al SABMiller, şi pentru familia lui Alejandro Santo Domingo, între cele mai bogate din Columbia, care deţine o participaţie de 14% la producătorul de bere.

 

Altria a anunţat într-un comunicat separat că susţine oferta AB InBev şi a cerut board-ului SABMiller să discute în mod corespunzător cu AB InBev.

 

Dacă se realizează această fuziune, noua companie ar fi cel mai mare producător de bunuri de consum din lume în funcţie de profituri.

 

SABMiller, al doilea mare producător de bere la nivel mondial, deține în România Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj.

Comentarii Facebook