Grigore Pop: "La autostrada Transilvania ar putea fi pastrati intre 300 si 1.100 de angajati"

Liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat ca la autostrada Transilvania ar putea fi pastrati 1.100 de angajati, in functie de ritmul de lucrari. Restul ar putea intra in somaj tehnic si ar urma sa lucreze prin rotatie.

Grigore Pop a spus pentru Stiri de Cluj.ro ca astepata ca reprezentantii Bechtel sa ii comunice un plan de masuri pentru urmatoarea perioada, in caz contrat "nu vom participa maine la negocierile, care trebuiau sa aiba loc la Savadisla. Nu este posibil sa mergem acolo fara sa ni se spuna ce au ei de gand, de cati oameni au nevoie, de ce finantare dispun si in functie de toate aceste informatii vom putea discuta".

Liderul Cartel Alfa Cluj a mai spus ca daca se va lucra doar pe tronsonul de 10 km intre Turda si Campia Turzii ar fi nevoie de aproximativ 300 de muncitori, in cazul in care compania Bechtel isi propune sa termine lucrarile pana in decembrie. "Daca lucrarile vor continua si pe tronsonul 3 B din judetul Bihor, pe 35 de km, atunci ar mai trebui inca aproximativ 800 de muncitori. Trebuie sa stim exact ce vor ca sa putem negocia. Noi nu vrem sa plece nimeni, vrem ca oamenii sa treaca in somaj tehnic asa cum prevede contractul colectiv de munca si sa vina la serviciu prin rotatie", a mai declarat Grigore Pop.

Sindicalistii trebuiau sa se intalneasca cu reprezentantii companiei Bechtel inca de vinerea trecuta, dar negocierile nu au avut loc tocmai pentru ca firma americana nu a prezentat nici un plan de masuri si  intalnirea a fost reprogramata pentru data de 9 februarie.

 

Intre timp Bechtel s-a intalnit cu sindicalistii ieri la Prefectura Cluj, in cadrul comisiei de dialog social, pentru a dioscuta despre soarta celor 1.933 de muncitori de la autostrada Transilvania care ar urma sa fie disponibilizati.

Comentarii Facebook