Gândirea neconvențională – un plus de valoare în Departamentul HR @ Bombardier Cluj-Napoca (P)



De la an la an, companiile multinaționale își extind activitatea în Cluj-Napoca. Există multe joburi disponibile în diverse domenii, însă doar o mică parte din mediile profesionale încurajează angajații să își cultive o gândire mai ieșită din tipare. Bombardier Cluj – prin departamentul de HR – este locul în care specialiștii, mințile creative și active își găsesc sprijin și valorificare.

Ca Director de Resurse Umane și Operațiuni la Bombardier Cluj, Thomas Peckre ne oferă o perspectivă asupra viziunii și valorilor companiei, planificarea strategică de Resurse Umane și profilul angajatului. Accentul cade pe procesul de angajare și activare a întregului potențial de creștere al fiecărei persoane în parte.

Cariera lui Thomas Peckre în cadrul Bombardier, începe în 2003, în filiala franceză din Crespin, în Departamentul de Operațiuni. După 7 ani, s-a mutat în sediul central din Berlin, de această dată în Departamentul de Calitate, iar aproximativ acum doi ani, s-a alăturat echipei HR din Bombardier Cluj.

Prin comparație, ramura din Cluj oferă cele mai bune oportunități pentru evoluția profesională și construirea unei cariere în procesul de susținere a structurii globale Bombardier:

Munca noastră de fiecare zi, contribuie la dezvoltarea business-ului Bombardier la nivel global. Colegii noștri își folosesc flexibilitatea și adaptabilitatea pentru a gestiona toate solicitările din HR, păstrând în minte cel mai important rol pe care îl dețin : îmbunătățirea vieții angajaților și a managerilor din întreaga lume, oferind cel mai bun și rapid serviciu.

Centrul Operațional de HR din Cluj-Napoca deservește Europa, Orientul Mijlociu și regiuni din Africa. Există încă două astfel de centre în America și Asia Pacifică. În Cluj, oamenii sunt implicați în gestionarea de procese”end to end” în recrutare, mobilitate internațională, învățare și dezvoltare, raportare, compensații și beneficii. De aceea strategia de HR management este un mix între abordările de tip ”top-down” și ”bottom-up”.

Angajații sunt provocați să iasă din zona lor de confort și să aducă propriile soluții și idei inovative. Ei au deja ocazia să dezvolte competențe noi de HR și project management și să-și extindă abilitățile de comunicare. Compania oferă traininguri și sesiuni de mentorat într-un mediu colaborativ și plin de entuziasm, unde oamenilor le place să interacționeze.

Cel mai important obiectiv în Bombardier Cluj pentru următorii ani, este ca acesta să devină un loc de muncă unde, după cum afirmă Thomas Peckre, angajații își vor aduce aportul personal și propria voce în procesul de creștere profesională. De asemenea, aceștia vor contribui efectiv la consolidarea Bombardier pe poziția de producător leader de trenuri și avioane în lume.