Miercuri 24 Aprilie

Funcționarii publici vor da în judecată Ministerul Muncii dacă nu le cresc salariile după revoluţia fiscală

 

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) a precizat că va da în judecată Ministerul Muncii, dacă nu va fi votată o ordonanță de urgență pentru suplimentarea fondului de salarii pe 2018.

 

Suplimentarea ar trebui să acoperepierderea suferită prin trecerea contribuției de la angajator (statul) la angajat. La un venit brut de 4000 de lei, acum un funcționar public încasează circa 2800 de lei, iar de la 1 ianuarie va câștiga cu 500 de lei mai puțin. 

 

Vor fi şi acţiuni de protest, dar ministerul va fi şi dat în judecată dacă nu va fi promovată o ordonanţă care să suplimenteze fondul de salarii pe 2018, astfel încât salariile în plată să rămână nemodificate şi să poată fi aplicată legea salarizării aşa cum a fost negociată. În condiţiile în care nu va fi suplimentat fondul de salarii, acea creştere de 25% va fi absorbită de trecerea contribuţiei angajatorului pe angajat. (..) Legea salarizării prevede o creştere de 25% anul viitor, iar în lipsa unei ordonanţe care să aducă o creştere de 23%, automat acei 23% vor fi luaţi din creşterea de 25%. Dacă nu se face acest lucru până la data la care se elaborează legea bugetului, degeaba se face ulterior. Am înţeles că în luna noiembrie trebuie terminat bugetul. Noi avem două acţiuni: de instanţă şi de protest”, a declarat Sebastian Oprescu, liderul sindicatului, conform Mediafax.

 

OUG de modificare a Codului Fiscal a fost aprobată săptămâna trecută și va intra în vigoare din 1 ianuarie 2018.

Comentarii Facebook