FANY și-a pierdut LICENȚA de transport din Zona Metropolitană

 

Consiliul Judeţean Cluj anunță că Autoritatea Rutieră Română, Agenţia Teritorială Cluj, a retras licențele de transport pentru zona metropolitană pentru firmele SC Fany Prestări Servicii SRL, SC Ovlid Serv SRL şi S.C. GVP&Co Import Export S.R.L.

 

Decizia ARR de retragere a licenţelor de transport a survenit ca urmare a solicitărilor formulate în acest sens de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, dar și din partea Asociației Meteopolitane Cluj, condusă de primarul Emil Boc. 

 

Potrivit prevederilor legale în vigoare, respectiv ale Ordinului nr. 353/2007 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local, în cazul retragerii licenţei de traseu operatorii de transport rutier sunt obligaţi să efectueze serviciul de transport pe o durată de maxim 60 de zile de la data înştiinţării. 

 

Din dorinţa unei cât mai rapide intrări în normalitate şi pentru ca locuitorii din Zona Metropolitană Cluj să beneficieze, de îndată, de servicii de transport public de calitate, Consiliul Judeţean Cluj solicită ca cele trei societăţi comerciale în cauză să nu mai opereze traseele de transport public de persoane în cauză începând cu data de 25 aprilie 2014, impunând astfel un termen mult mai scurt decât cel permis de legislaţia în vigoare. 

 

Ne-am fi dorit ca retragerea licenţelor şi, respectiv, predarea traseelor în cauză către CTP să se întâmple imediat, însă pentru a nu prejudicia călătorii din Zona Metropolitană care şi-au achiziţionat, în avans, abonamente valabile până la sfârşitul lunii, am decis să permitem operarea pe aceste trasee până în data de 24 aprilie. Pentru ca transferul traseelor să nu pună probleme, iar clujenii să nu fie afectaţi în niciun fel, am luat legătura cu directorul CTP, Liviu Neag, domnia sa asigurându-mă de faptul că societatea pe care o conduce are capacitatea logistică de a prelua în exploatare traseele începând cu data de 25 aprilie 2014. De asemenea, de îndată ce vom fi informaţi în legătură cu celelalte trasee intrajudeţene, acestea vor fi predate CTP”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Comentarii Facebook