Fabrica Nokia de la Jucu, in topul exportatorilor din Romania! Salariile nu depasesc 1.000 de lei

Nokia Romania, Dacia, OMV Petrom si Rompetrol sunt cei mai mari exportatori din Romania, potrivit datelor prezentate de Ministerul Economiei.

 

Cele patru companii conduc in topul exportatorilor in statele Uniunii Europene, cat si in cel al celor au exportat in afara spatiului comunitar. Pe langa cele patru companii, au mai contribuit la exporturile Romaniei in statele membre ale Uniunii Europene Honeywell Technologies, Daewoo-Mangalia Heavy, Flextronics Manufacturing, Continental Automotive, Philip Morris si Alro Slatina.

 

Volumul exporturilor romanesti a fost in 2010 de 37,25 miliarde de euro, mai mare cu 28,1% decat cel inregistrat in 2009. Cresteri ale exporturilor au fost inregistrate in Japonia (de 74,73%), Coreea de Sud (de 49,37%), China (de 45,15%), Canada (321%), SUA (61%), Mexic (51%), Federatia Rusa (62,12%) sau Turcia (76,8%). "Ritmul constant de crestere a exporturilor timp de 14 luni si productia industriala in crestere constanta de cel putin sase luni au determinat ca pierderea de 4,6 miliarde euro inregistrata la exporturile din 2009 sa fie astfel total recuperata", se arata in comunicatul Ministerului Economiei.

 

"Conform INS, volumul importurilor este de 46,71 miliarde Euro, cu o crestere de numai 19,9% fata de anul 2009, semn al mentinerii investitiilor din activitatea productiva si a diminuarii consumului din Romania", se mai arata in comunicat. Romania a importat produse si servicii in principal din Germania, Italia, Ungaria, Franta, China si Federatia Rusa.

Comentarii Facebook