Emil Boc promite, in 2011, 10 km de autostrada intre Gilau si Nadasel, dar nici macar proiectarea nu e facuta


Cei 10 km din autostrada Transilvania intre Gilau si Nadasel, promisi de Emil Boc pentru 2011, sunt o iluzie: proiectarea pe acest tronson nu a fost facuta.

Deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, a facut o interpelare la ministrul Transporturilor, Anca Baoagiu, pentru a vedea care este situatia autostrazii Transilvania.

"Tronsonul de autostrada Gilau - Suplacu de Barcau este in curs de proiectare. Termenul de finalizare a proiectarii, respectiv data de incepere a lucrarilor la acest tronson depind de alocarile bugetare din perioada 2011 - 2014", se arata in raspunsul trimis de ministrul Anca Boagiu.

Documentul citat mai precizeaza ca "in ceea ce priveste sectiunea Suplacu de Barcau - Bors, va informam ca antreprenorul Bechtel International Inc. lucreaza in functie de fondurile alocate".

Deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, a declarat ca este surprins de raspunsul primit.

"Am vrut sa stiu ce soarta va avea acest proiect in 2011 si am ramas oarecum surprins sa aflu ca, pentru tronsonul Gilau-Nadasel, nu este inca realizata proiectarea. Asta e marea problema. Premierul mi-a dat asigurari ca macar acest tronson de zece kilometri, Gilau-Nadasel, va fi realizat in 2011. Cum? Vom vedea", a precizat Mircia Giurgiu, citat de Evz.ro.

Raspunsul venit de la Ministerul Transporturilor se bate cap in cap cu declaratia premierului Emil Boc, care anunta la inaugurarea tronsonului de 10 km dintre Turda si Campia Turzii, ca autostrada Transilvania continua in 2011 pe zona Gilau-Nadasel.

Purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat pentru sursa citata ca proiectarea pe tronsonul Gilau-Nadasel este in curs de executie.

Comentarii Facebook