Emil Boc: Cautam surse alternative de finantare a autostrazii Transilvania

Premierul Emil Boc a anuntat ca lucrarile la autostrada Transilvania vor continua in 2011 si ca Guvernul cauta surse alternative de finantare a proiectului.

 

"Autostrada Transilvania va merge mai departe, chiar daca finantarea va fi numai de la bugetul de stat si in conditiile in care banii, cu prioritate, se duc pe cofinantarea proiectelor europene. Asta nu inseamna ca nu vom merge si cu Bechtel mai departe. Autostrada trebuie sa mearga mai departe. In acest moment cautam surse alternative de finantare a proiectului", a declarat la Cluj premierul.

 

El sustine ca prioritar este sectorul Gilau-Mihaiesti. "Ii asigur si pe cei de la Cluj si pe cei de la Oradea ca vor avea vesti bune cu privire la Bechtel. Din punct de vedere logistic sau functional, tronsonul Gilau-Mihaiesti ar fi extrem de util clujenilor, pentru a scoate traficul greu si de pe ruta Zalau si, probabil, pe aceasta zona vom incepe", a mai spus Emil Boc. Seful Guvernului a mai anuntat ca se va incerca si proiectarea tronsonului de la Targu-Mures la Campia-Turzii.

 

Autostrada Transilvania are, potrivit proiectului, 415 kilometri intre Brasov si Bors. Pana acum, au fost terminati 52 de kilometri intre Campia Turzii si Gilau.

Comentarii Facebook