Emerson face noi DISPONIBILIZĂRI la Cluj - Surse

 

Compania Emerson face noi reduceri de posturi la Cluj, după ce lunile trecute a mutat o secție întreagă la Oradea, într-un nou centru pe care compania l-a deschis. 

 

Este vorba acum despre divizia Roxar a grupului american. Angajații au avut joi, 2 iulie, o ședință, și au fosta anunțați că 50 de posturi vor fi reduse. Surse din rândul salariaților au precizat că li s-a explicat faptul că se încearcă o reducere a costurilor. 

 

Oficialii companiei nu au putut fi contactați pentru a comenta situația. La rândul lui directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a spus că nu este la curent cu această problemă, dar că dacă americanii disponibilizează prin acordarea de salarii compensatorii oamenii ar pleca de bunp voi și Agenția nu ar trebui notificată. 

 

Vom reveni cu amănunte...

 

La finele lunii aprilie, americanii de la Emerson au anunțat că mută o fabrică de la Cluj-Napoca la Oradea. Este vorba despre secția de automatizări, care este mutată într-o fabrică dintr-un parc industrial din Bihor. 

 

Prin această mutare, Clujul pierde circa 100 de locuri de muncă. Angajații Emerson din secția de automatizări au șansa să se mute la Oradea, primind unele ”pachete de relocare”.

 

”Pe data de 20 aprilie, Emerson a prezentat angajaților planurile de extindere a operațiunilor din România. Acestea vor susţine dezvoltarea viitoare a companiei. Investițiile Emerson realizate în ultimii ani în România s-au dovedit de succes pentru stimularea creșterii business-ului și a satisfacției clienților, iar compania intenționează să continue strategia de investiții în țară. 

 

Emerson intenționează să relocheze părți din producție si din serviciile de suport din platforma de Afaceri Automatizări Industriale din Cluj într-o nouă fabrică pe care compania a construit-o la Oradea. Această relocare planificată va susține dezvoltarea viitoare pentru cele două facilități de primă clasă. Aproximativ 100 de poziții vor fi relocate la Oradea, spațiul din Cluj fiind utilizat pentru extinderea altor linii de business. Compania va oferi tuturor angajaților vizaţi de această schimbare oportunitatea de a continua cu același loc de muncă în Oradea.

 

Emerson încurajează angajații vizaţi să se mute la Oradea, oferindu-le pachete de relocare. Se preconizează că transferul locurilor de muncă la Oradea să se desfăşoare în etape, în următorii doi ani, începând cu a doua jumătate a anului 2015. Pentru cei care nu pot alege relocarea, avem 100 de posturi disponibile în Cluj pentru care pot aplica. Emerson plănuieşte să menţină funcţionarea integrală a campusului din Cluj”, precizau oficialii companiei.

 

Emerson are o fabrică în parcul Tetarom 2, deschisă în 2007, iar din 2014 a mai deschis în unitate. 

 

Compania americană Emerson a deschis fabrica în Parcul Industrial Eurobusiness de pe Șoseaua Borșului, unde a cumpărat 254.533 mp de teren, pentru care a plătit 10.436.000 lei. Investiția de acolo ajunge la 80 de milioane de euro.

Comentarii Facebook