eMAG a primit o AMENDĂ uriașă pentru concurenţă neloială de Black Friday

 

eMAG a primit o AMENDĂ uriașă pentru concurenţă neloială din partea Consiliul Concurenţei (CPC) din Bulgaria.

 

Amenda s-a ridicat la 758.380 leva (387.750 euro) pentru încălcarea practicilor concurenţiale în timpul a două campanii promoţionale, relatează Sofia Globe.

 

Campania de Black Friday desfăşurată de eMAG a încălcat practicile comerciale loiale în raport cu preţurile stabilite pentru produsele din ofertă şi cu reducerile aplicate.

 

Compania eMAG este acuzată că a folosit reclame înşelătoare prin care promitea cele mai multe şi mai mari reduceri de preţ de anul acesta.

 

O amendă de 551.550 leva, echivalentul a 4% din veniturile din vânzări înregistrate în 2013, este pentru nerespectarea practicilor comerciale loiale în timpul campaniei de Black Friday.

 

Compania a fost sancţionată cu încă 206.380 leva (1,5% din vânzările de anul trecut) pentru campania ”Tassimo 1+1 gratis”, prin care eMAG oferea consumatorilor care cumpărau un expresor automat de cafea Tassimo un al doilea aparat gratuit.

 

CPC Bulgaria precizează că oferta a depărșit pragul maxim permis de legislație, putând să ”distorsioneze mediul competiţional”.

Comentarii Facebook