Economiile din salarii si pensii vor fi investite in autostrazi, locuinte ANL si pentru plata datoriilor

Premierul Emil Boc a anuntat astazi ca Guvernul va continua investitiile incepute, spre care se vor indrepta o parte din banii care vor fi economisiti prin reducerea salariilor si pensiilor.

?

Premierul a anuntat ca salariile vor fi reduse cu 25%, pensiile cu 15, dar ca nu va fi afectata indemnizatia pentru copii si cea pentru persoane cu handicap.

?

"Aceste masuri ne vor permite sa platim datoriile catre firme, de aproximativ 1 miliard de euro. Vom putea asigura programul de investitii publice, pentru ca putem aduce noi locuri de munca doar prin investitii publice", a spus Emil Boc.

?

Primul-ministru a spus ca Guvernul are un program de investitii in mediul rural de un miliard de euro, iar in infrastructura de mediu vor fi investiti sapte miliarde de euro.

?

Emil Boc a anuntat ca in acest na vor fi finalizate 4.000 de locuinte ANL, 500 de kilometri de drumuri judetene si 1.000 de case pentru specialistii din mediul rural. "Ne va permite bugetul sa continuam lucrarile la autostrada Transilvania si la Bucuresti-Ploiesti, lucrari care nu se vor termina anul acesta", a declarat Boc.

?

El a anuntat ca toate aceste masuri vor permite autoritatilor sa mentina cota unica si TVA-ul neschimbate si sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 6,8%, convenit cu FMI.

Comentarii Facebook