Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a participat la conferinţa Passenger Terminal 2014 de la Barcelona

 

Directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a participat la conferinţa Passenger Terminal 2014 de la Barcelona, în perioada 25-27 martie. 

 

David Ciceo a susţinut, la invitaţia organizatorilor, o prezentare în cadrul secţiunii dedicate Securităţii, controlului frontierei & facilităţilor aeroportuare. 

 

În cadrul prezentării, au fost descrise metode de simulare pentru aeroporturi cu aplicabilitate la aeroportul clujean şi accent asupra fluxurilor din cadrul terminalelor aeroportuare deoarece se consideră că acestea reprezintă cele mai importante surse de blocaje în fluxul pasagerilor prin aeroport. Conform legislaţiei europene în vigoare, echipamentele de screening pentru geluri, lichide şi aerosoli trebuie introduse în 2014, iar fără resursele necesare şi îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor colaborative, congestia din cadrul terminalelor va creşte. Pentru a determina cantitatea corespunzătoare de echipamente de securitate, de proceduri şi reguli operaţionale optime care vor permite existenţa unui flux de pasageri fără blocaje la Aeroportul Internaţional Cluj, a fost dezvoltat un model de simulare de eveniment folosind un software specializat. 

 

Metodele de simulare prezentate pot fi folosite de către aeroporturile regionale pentru îmbunătăţirea activităţii lor şi pentru creşterea eficienţei prin acordarea unor servicii net superioare pasagerilor care le tranzitează”, a precizat David Ciceo.

 

Printre speakerii care au susţinut prezentări în cadrul aceleaşi sesiuni îi menţionăm pe: Christopher Gilliland, manager la Autoritatea Aeroportuară din Vancouver, Canada, Erik Kaler, director de securitate la Hawaiian Airlines (SUA), Lee Kair, director regional la Administrația pentru Securitatea Transporturilor (Germania), Guido Peetermans, manager de proiect la Smart Security din cadrul IATA, Floris Tammes, manager pentru securitatea pasagerilor la Schiphol Group (Olanda).

 

Conferinţa Passenger Terminal s-a impus ca fiind una dintre cele mai apreciate conferinţe aeroportuare din lume. Liderii din industria aviaţiei au ocazia să împărtăşească inovaţii, cunoştinţe şi perspective proprii în cadrul unei game largi şi diversificate de sesiuni ale conferinţei. 

 

Cu participarea a peste 1,000 de persoane cu funcţii de conducere din rândurile managementului superior aeroportuar, al companiilor aeriene, autorităţilor aviaţiei, guvernelor şi afacerilor conexe din întreaga lume, evenimentul oferă participanţilor un cadru propice de a se întâlni pentru a realiza schimb de informaţii şi pentru a discuta preocupările şi soluţiile existente în vederea dezvoltării viitoare a industriei aeroportuare.

Comentarii Facebook