Din ce e făcut, de fapt, salamul VICTORIA. Citește recomandările nutriționiștilor

 

Mezelurile sunt considerate de nutriționiști printre cele mai nocive alimente, fiind consumate in ce în ce mai mulţi români pentru că sunt ieftine şi săţioase.

 

Conțin grăsime multă, şoric mult, foarte multe grăsimi satuarate care ne îngraşă şi cresc nivelul colesterolului. Să îi dai unui copil multe mezeluri de proastă calitate este ca şi când i-ai da toată ziua grăsime şi şoric”, susține directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, citat de obiectiv.info.

 

Un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, bazat pe date din 2010, arată că mai ales parizerul, crenvurştii şi salamurile de vară au un conţinut de proteine cu 2% mai mic faţă de prevederile legale, potrivit cărora mezelurile trebuie sa conţină carne în proporţie de cel puţin 10-11%.

 

În salamul Victoria, 80% din ingredientele folosite sunt necunoscute: carne porc, slănină, apă, proteină vegetală din soia, amidon alimentar, sare, condimente şi extracte naturale din condimente, stabilizatori (polifosfaţi de Na, K, Ca, citrat trisodic) aromă şi potenţiator de aromă (glutamat de sodiu) antioxidant (izoascorbat de Na), agent de îngroşare (caragenan, gumă Konjak), dextroză, colorant natural (carmin), conservant (nitrit de sodiu).

 

Nutriționiștii recomandă să consumăm mezeluri cu moderaţie, dacă nu le putem exclude de tot din alimentaţie. De asemenea, mezelurile care conțin mai mult de trei ingrediente pe care nu le cunoaştem trebuie evitate.

Comentarii Facebook