David Ciceo a reprezentat Aeroportul Cluj la conferința de la Geneva

 

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a fost prezent ca speaker la Conferinţa anuală Passenger Terminal, ediţia 2013, care s-a desfăşurat la Geneva în perioada 9-11 aprilie 2013. 

 

În cadrul conferinţei, directorul Aeroportului clujean a susţinut o prelegere cu tema Competition and infrastructure development of regional airports, în care a prezentat exigenţele şi problemele pe care le ridică modernizarea infrastructurii aeroporturilor regionale în condiţiile legislaţiei europene cu privire la limitarea ajutorului de stat şi a competiţiei cu alte aeroporturi. Pe parcursul expunerii sale, David Ciceo a făcut ample referiri la situaţia particulară a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

 

Având în vedere proiectul noii legislaţii comunitare în privinţa ajutorului de stat pentru aeroporturi, tema prezentată a fost apreciată ca fiind de mare actualitate. Aeroporturile regionale, considerate în general ca motoare ale dezvoltării regionale, trebuie să se alinieze la exigenţele legislaţiei comunitare în domeniu şi trebuie să îşi armonizeze strategia de dezvoltare cu cerinţele în domeniu fixate prin cadrul legislativ comunitar pentru a nu distorsiona competiţia, care a fost, este şi rămâne un pilon fundamental de susţinere al pieţei unice europene.

Comentarii Facebook