Curtea de Conturi Cluj a găsit o ”gaură” de 550 de mii de lei la Univers T

 

Curtea de Conturi a verificat actele hotelului Univers T, deținut de Consiliul Județean Cluj, descoperind o ”gaură” de 550 de mii de lei.

 

Directorul hotelului, Valentin Lungu, a declarat pentru Știi de Cluj că este o problemă legată de subevaluarea clădirii și de neplata impozitului aferent. ”Cei de la Curtea de Conturi ne-au verificat activitatea și a reieșit că n-am fi plătit impozit în valoare de 550 de mii de lei. Este un raport preliminar. Noi am făcut unele observații și nu suntem de acord cu ceea ce spun ei. Curtea de conturi precizează că noi am avea o suprafață mai mare în gestiune și ar fi trebuit să plătim un impozit mai mare”, a declarat Valentin Lungu.

 

Observațiile conducerii hotelului vor fi analizate de Curtea de Conturi Cluj, urmând ca apoi să fie redactat un raport final. Suma de 550 de mii de lei reprezintă impozit neplătit pe mai mulți ani.

 

Hotelul ”Univers T” a fost în renovare timp de trei ani, fiind inaugurat în mai 2011. Investiția Consiliului Județean Cluj s-a ridicat la 3,5 milioane de euro.

 

Hotelul ”Univers T” a fost construit în 1985 și, din 1990, este administrat de Consiliul Judetean Cluj. 

 

Alți circa 800.000 de euro urmează fie investiți în reabilitarea amfiteatrului din cadrul hotelului, unde vor putea fi ținute conferințe și prelegeri.

Comentarii Facebook