Curtea de Apel Cluj a decis că Uber poate funcționa. Taximetriștii vor să facă proteste

 

Update

 

Decizia de azi a Curții de Apel din Cluj este una definitivă, după două decizii favorabile, dar temporare și permite serviciului Uber să funcționeze fără nicio problemă în Cluj. Odată ce va începe procesul pe fond, vom continua să susținem argumentele conform cărora Uber, un serviciu încă nedefinit, este benefic atât pentru consumatori, cât și pentru întreaga”, a spus Ioana Hrisafi, partener Țucă Zbârcea și Asociații, casa de avocatură care reprezintă Uber în acest caz. 

 

Este o veste foarte bună pentru cei peste 20.000 de utilizatori UBER din Cluj, pentru șoferii noștri parteneri de acolo și pentru întreaga comunitate. Cluj-Napoca este un oraș modern, în plină dezvoltare, care are nevoie de cât mai multe opțiuni de mobilitate urbană. Scopul nostru este să le oferim oamenilor încă o alternativă viabilă la mașina personală, iar Clujul are nevoie de cât mai multe astfel de alternative, fie că vorbim despre transport în comun, servicii de taxi, piste pentru biciclete sau servicii inovative așa ca Uber”, a precizat și Alexandra Corolea, purtător de cuvânt pentru UBER în România.

 

----------------------- 

Curtea de Apel Cluj a respins ordonanța președințială prin care taximetriștii solicitau interzicerea UBER în Cluj-Napoca. 

 

Inițial Tribunalul Comercial Cluj le-a dat dreptate taximetriștilor, care au solicitat interzicerea UBER, dar decizia finală este de partea firmei. 

 

Curtea de Apel Cluj a respins ordonanța Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania pentru că aceasta nu are nicio calitate procesuală. 

 

În aceste condiții, taximetriștii au anunțat o întâlnire în care să decidă dacă ies sau nu în stradă pentru a protesta. Ei susțin că UBER face concurență neloială taximetriștilor, firma nefiind supusă acelorași reglementări legale. 

Comentarii Facebook