Cum vrea Aeroportul Budapesta să ”fure” pasagerii din Transilvania - VIDEO

 

Aeroportul Cluj este în acest moment în concurență cu cele de la Debrecen și de la Budapesta, mai ales că acolo s-au realizat sau vor fi realizate conexiunile cu cafea ferată.

 

Clujul s-a zbătut mult pentru a realiza terminalul intermodal (conectarea cu gara CFR), dar din cauza unor decizii politice proiectul a murit. Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat că, acum, este vitală reluarea procedurilor de atragere a fondurilor europene pentru acest terminal intermodal, mai ales că la Debrecen a fost deja construit, iar la Budapesta urmează.

 

Prin proiectul intermodal, Aeroportul Budapesta va fi conectat de Gara CFR în primul rând pentru a atrage pasagerii din Transilvania prin calea ferată.

 

Clujul are mare nevoie de un astfel de proiect. Este important, este unul dintre cele mai importante proiecte ale Clujului, colexiunea cu Gara, și există fonduri europene pentru acest proiect.

 

Traficul ar crește în urma unei astfel de investiții cu cel puțin 15 - 20% și ar aduce pentru CFR cel puțin 200.000 de pasageri anual, pe care acum nu îi au. Trebuie să reluăm discuțiile cu CFR pe această temă. Proiectul este deja finalizat și este apreciat de Comisia Europeană. Va trebui să reluăm discuțiile și să îl depunem pentru finanțare”, a explicat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Comentarii Facebook