Cum se scuză PSD după anunțul de suspendare a pensiilor private: A fost o greșeală


Guvernul Dăncilă dă înapoi după a anunțat, zilele trecute, că pilonul II de pensii va fi suspendat în intervalul iulie-decembrie 2018.

Șeful Comisiei de prognoză spune că inițiativa a fost introdusă "din greșeală".

Președintele Comisiei de Prognoză, Ion Ghizdeanu, susține că propunerea privind suspendarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii a fost trecută din greșeală în programul legislativ al Guvernului pentru perioada mai-decembrie, potrivit unei declarații făcute la Digi 24, scrie realitatea.net.

Președintele Comisiei de Prognoză a mai asusținut că este vorba despre o analiză, nu de un proiect sau o hotărâre.

Programul legislativ al Guvernului pentru anul acesta include suspendarea contribuțiilor între 1 iulie și 31 decembrie 2018. Un proiect de lege în acest sens prevede că procentul de 3,7% din salariul brut al celor 7 milioane de contributori se va duce de acum înainte în bugetul statului.

Totuși, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că nu își va da acordul pentru un astfel de proiect și propunerea aparține strict Comisiei de Prognoză.

"Este o propunere a Comisiei de Prognoza, nu s-a transpus într-o OUG. (..) Nu suntem de acord cu ea. Proiectul trebuie să ajungă la Ministerul Muncii. (...) Nu se va întâmpla", a spus Vasilescu, la Antena 3.

Comentarii Facebook