Cum își explică Mugur Isărescu retragerea de la BNR: Ei spun ce vrea votul popular, noi ce poate economia

 

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a spus că nu este în conflict cu Parlamentul sau Guvernul, dar nu poate armoniza ceea ce vrea populaţia cu cât poate da economia.

 

Parlamentul a creat o instituţie independentă (n.n.- BNR) care vine şi spune cât poate economia. Ei spun ce vrea votul popular, noi spunem cât poate economia - trebuie să ne întâlnim undeva”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu.

 

Modelul nostru evaluează excesul sau surplusul de cerere, respectiv consumul care nu e susţinut de producţie. Comisia Naţională de Prognoză a estimat că acest excedent este mai redus, noi am venit cu varianta noastră. Dar te uiţi la balanţa contului curent şi constaţi cu cât importurile au depăşit exporturile, şi atunci nu mai poţi să minţi, e ca şi cerneala pe hârtia de turnesol. Atunci e cam târziu”, a mai spus guvernatorul.

 

Dânşii spun, din sondaje, ce vrea votul popular, noi arătăm, cu cifre, cât poate da economia”, a mai precizat Mugur Isărescu.

 

Dragnea a adăugat că ”guvernul lucrează cu cifre şi date concrete, nu cu sondaje. Nu, pe domnul Isărescu nu l-am văzut niciodată acid”.

Comentarii Facebook