Puteti comanda legume, fructe, carne, branzeturi pe internet! "Cosul taranesc" se lanseaza la Cluj!

Noua producatori agricoli din Transilvania lanseaza la Cluj proiectul "Cosul taranesc", prin care isi propun sa elimine intermediarii din lantul comercial. Ei isi vor vinde produsele direct consumatorilor.

 

Clujenii vor putea comanda online produsele agricole, eco, pornind de la legume, fructe, pana la vin, paine, carne sau branzeturi. Practic, in functie de comenzi, fermierii vor aduce produsele proaspat recoltate la depozitul din localitatea Mera, de unde acestea vor fi duse acasa la cumparatori. Comenzile se vor putea face in baza unui abonament, iar conducerea asociatiei Agroecologia, cea care a initiat proiectul, spune ca in primele luni ar putea ajunge la 100 de abonati.

 

Seful asociatiei, profesorul Adrian Fitiu, a mai declarat ca produsele vor fi mai ieftine decat cele din hipermarketuri, dar ca cel mai important lucru e ca toate vor fi produse eco sau traditionale, direct de la fermieri

 

Sistemul functioneaza deja de ani buni in Statele Unite si vestul Europei. Adrian Fitiu sustine ca si in Romania mai exista un sistem similar, de produse proaspete si ecologice, in Timisoara, care functioneaza de circa 2 ani.

 

Potrivit presedintelui Agroecologia, romanii sunt obisnuiti cu astfel de sisteme, multi dintre clujeni primind si acum lapte, la usa, direct de la diversi producatori.

Comentarii Facebook