160x600 px_1.jpg

Economic

Cosul taranesc nu a ajuns inca pe mesele clujenilor

  Din cauza numarului mic de comenzi, initiatorii proiectului, lansat la Cluj la inceputul lui februarie, nu au livrat inca niciun cos cu produse tradionale si ecologice. Ei spera sa faca prima livrare abia dupa sarbatorile de Paste.

 

Initiatorul proiectului, Avram Fitiu, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca pana acum au fost semnate contracte cu sapte familii pentru livrarea produselor. "Asteptam sa ajungem la cel putin 10 contracte ca sa incepem livrarea. Cel mai probabil, acest lucru se va intampla sapatamana viitoare si dupa Paste vom incepe", a spus Fitiu.

 

El a precizat insa ca daca distributia pe baza de comanda in casele clujenilor nu a inceput, cei noua producatori inclusi in program au avut cereri din partea unor firme de catering si a unor hoteluri. "Avem comenzi de la hoteluri, chiar si din Bucuresti, dar am participat cu produse si la diverse evenimente, pentru care am inceput o colaborare cu o firma de catering", a pus Avram Fitiu.

 

Cel mai ieftin abonament, cel de o persoana, costa 200 de lei, iar cel mai scump, numit Cosul taranesc "grup de consumatori, este de minimum 500 de lei.Oferta producatorilor agricoli din cinci judete din Transilvania cuprinde fructe, legume, sucuri de fructe, dulceata, branza de burduf, cascaval, carnati, slanină, vin si chiar paine.

 

Programul a fost lansat de asociatia Agroecologia din Cluj si si-a propus sa ajunga la un numar de 100 de clienti in primele sase luni. Sistemul presupune livrarea saptamanala la domiciliul clujenilor a unui cos cu produse traditionale, luate direct de la producator. Organizatorii au inchiriat in acest sens un spatiu de pozitare la Agro Transilvania, unde cei noua agricultori isi vor aduce produsele. De aici, acestea vor fi duse in casele clujenilor saptamanal, in fucntie de comenzi.

rosal_dispecerat[1].png
25-3-2010, 7:07
6 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Economic

72 vizualizări
19-9-2018, 21:49
Bugetul României are o GAURĂ de 13 miliarde de lei» Vezi tot
68 vizualizări
21-9-2018, 17:36
Prețuri URIAȘE pentru noile iPhone-uri în România. Ajung până la aproape 8.000 de lei» Vezi tot
35 vizualizări
21-9-2018, 17:47
Clujul se menține în topul județelor cu cele mai multe locuri de muncă neocupate. Ce posturi se oferă» Vezi tot
13 vizualizări
19-9-2018, 10:31
Boc: Metroul de la Cluj, realizat după tehnologia din 2050, cu levitație și sistem de ticketing» Vezi tot
9 vizualizări
25-5-2018, 15:01
Imagini cu Podul de la Gilău, parte din A3 Autostrada Transilvania - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?