Contributiile pentru drepturi de autor si PFA ar putea fi platite din septembrie online


Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca din septembrie plata contributiilor pentru veniturile de natura profesionala ar putea fi facuta online prin portalul e-Romania.

Astfel ca, actele ar putea fi transmise prin posta, si banii sa fie virati online in conturile agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca si ale caselor de pensii.
 
Ministrul Muncii a anuntat ca plata online ar urma sa se faca din 25 septembrie, pana cand sistemul va fi pus pe picioare. Seitan a mai anuntat ca penalitatile (n. red. amenzi cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei)pentru cei care nu depun aceste decalaratii vor fi aplicate numai dupa ce totul va functiona corespunzator.

"Penalizarile se fac din momentul in care stii pe cine trebuie sa penalizezi. Totul este ca oamenii sa participe la aceste bugete si ca ei sa poata beneficia de drepturile pe care le au in urma efectuarii acestor plati", a declarat Mihai Seitan.

Ministrul a spus ca aglomeratiile de la ghisee apar deoarece oameni lasa pe ultima suta de metri platile, lucru valabil si in cazul celorlalte taxe pe care le platesc romanii.

Comentarii Facebook