Consiliul Județean Cluj a reziliat contractul de la groapa ecologică de gunoi

 

Consiliul Județea Cluj  a reziliat contractul de la groapa ecologică de gunoi, iar asocierea Atzwagner SPA, SC Ladurner Impianti SRL, SC Confort SA, SC Vel Service SA trebuie să părăsească șantierul. 

 

Decizia a fost adoptată de Consiliul Județean Cluj în 21 octombrie 2014 și va intra în vigoare din 10 noiembrie. 

 

Așa cum reiese din adresa SC Tahal Consulting Engineers LTD, dirigintele de șantier, ”întregistrată la CJ Cluj sub nr. 17560/19.09.2014, până la această dată au fost executate lucrări în procent de 66%, deși conform graficului de lucrări de execuție trebuiau executate cel puțin 90%.

 

Antreprenorul și-a luat angajamentul că din 11 septembrie 2014 va continua lucrările de remediere a sistemului drenant și la digul estic începând cu data de 15.09.2014, ceea ce s-a realizat într-o măsură nesemnificativă”, se arată în decizia CJ Cluj de reziliere a contractului. 

 

Experiza geotehnică efectuată de SC Arcon Serv SRL arată că vina pentru problemele apărute aparține antreprenorului întrucât: ”nu a respectat proiectul celulei, nu a asigurat funcționarea drenului celulei care, chiar dacă nu a fost executat conform proiectului, dacă era decolmatat la timp poate s-ar fi evitat alunecarea digului nordic și deformațiile exagerate ale digului estic; nu a realizat o întreținere a lucrărilor executate; nu a executat lucrări de captare a apei din precipitații și de dirijare a ei în afara incintei”.

 

CJ Cluj somează antreprenorul să părăsească șantierul din data de 10 noiembrie 2014. 

 

Construcția are o valoare de 107.520.012,54 lei fără TVA, din care 98% sunt bani europeni, care trebuie cheltuiți până în decembrie 2015, după care tot ce nu s-a făcut este plătit din banii clujenilor.

Comentarii Facebook