Compania MMM Autoparts aniversează 10 ani de activitate în Cluj. Fac piese pentru cei mai importanți producători auto (P)


Compania spaniolă Manufactura Moderna de Metales (MMM) a atins pragul de 10 ani de când este prezentă pe piața din România, aceștia având o fabrică în județul Cluj, la Turda.

Afacerea a fost începută în anul 1944, de către Juan Priu Verdaguer, iar cu toate că firma a crescut exponențial aceasta a rămas în familie, fondatorul MMM fiind tatăl actualului președinte al companiei, Miquel Priu, și buncul CEO-ului, Jordi Priu.

Inițial, compania se ocupa cu producția de piese metalice pentru uz casnic, însă în timp producția a evoluat, ajungându-se la realizarea de tubulaturi moderne pentru unii dintre cei mai mari producători auto, cum ar fi Renault, Volkswagen, Toyota sau Nissan. De exemplu, doar pentru grupul Renaul, compania produce peste 1,3 milioane de piese anual. De asemenea, Grupul MMM a obținut diverse acreditări și certificate pentru producția de piese auto.

În România, MMM a ajuns în anul 2006, pornind de la un spațiu ”green field” la Turda, care a evoluat într-un centru de producție ultra-modern, în două hale pe o suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați. Mai mult, compania a reușit să își dubleze cifra de afaceri în ultimii doi ani, ajungând 49 milioane de euro.

Grupul nostru conține trei firme. MMM Autoparts SRL, cea fondată acum 10 ani (în România) se ocupă cu producția de tuburi metalice pentru industria auto. Noi lucrăm doar pentru producători auto, precum Renault Volksvwagen, Nissan, Toyota, etc. Cea de-a doua activitate am început-o în 2013, cea de placare cu nichel. Aceasta a fost o companie afiliată a MMM, care își desfășoară activitatea în industria tratării suprafețelor, iar cea de-a treia companie am fondat-o chiar la începutul acestui an și se ocupă cu producția de vopseluri, tot pentru industria auto”, a explicat CEO-ul companiei, Jordi Priu.

Suntem foarte fericiți de investiția noastră aici. Cred că am avut o inițiativă foarte bună în 2005, când ne-am hotărât să facem această investiție în România, în special aici în Turda, lângă Cluj-Napoca, unde avem o universitate tehnică foarte bună și un aeroport internațional și am crescut foarte mult. Avem o echipă de care suntem foarte mândri, iar astăzi sărbătorim și extinderea spațiului de lucru, pentru ca avem nevoie pentru a ne desfășura activitatea”, mai spus CEO-ul.

Mai mult, în centrul de producție de la Turda, unde lucrează per total peste 600 de persoane, aproape toată echipa este formată din români, iar marea majoritate a muncitorilor sunt și ei din zona Clujului.

Aproape toată echipa de aici este formată din români, avem foarte puține persoane aduse din afară și suntem foarte mândri de asta, pentru că drumul acesta, de acum 10 ani, a fost unui foarte greu. Pe zi ce trece echipa noastră de români continuă să crească și să se dezvolte, iar în fiecare zi iau decizii foarte grele în acest tip de industrie. Suntem foarte mândri că marea majoritate a angajaților sunt din zona Turda, alții vin din alte zone ale județului, cum ar fi Viișoara, iar câțiva sunt din Cluj-Napoca”, a declarat și managerul general al MMM Autoparts, Daniel Prieto Duran.

Momentan, compania lucrează la extinderea producției, aceștia finalizând lucrul la o nouă parte de hală pentru a putea extinde procesul de manufactură, lucru care va duce și la creșterea numărului de angajați.

În decursul anului următor este prevăzută o creștere de aproximativ 50-100 de noi angajați, însă acest lucru depinde de cum vor decurge noile proiecte, de vânzările de automobile, însă cam acestea sunt așteptările noastre”, a mai precizat Duran.

Odată cu extinderea, șefii ccompaniei plănuiesc ca până în anul 2020 să ajungă la o cifră de afaceri de aproximativ 93 milioane de euro și un număr total de peste 900 de angajați.


Comentarii Facebook