Miercuri 24 Aprilie

Compania Bechtel a trimis astazi la AJOFM Cluj o lista cu 500 de angajati care vor fi disponibilizati

Pe lista care a ajuns astazi la AJOFM Cluj sunt 500 de angajati de la Autostrada Transilvania care urmeaza sa fie disponibilizati pana la sfarsitul lunii aprilie. 280 dintre acestia sunt din Cluj, iar restul din Bihor , Mures sau chiar din Constanta.

?

Aceasta este ultima procedura pe care compania americana Bechtel trebuia sa o indeplineasca potrivit notificarii depuse in luna februarie. Potrivit acesteia, Bechtel urma sa dea afara 1400 de oameni, dar pe lista de acum se regasesc doar 500.?

?

Compania americana, pare sa se le faca farse, insa, angajatilor. In primul anunt facut la inceputul lunii februarie, Bechtel anunta ca vor fi dati afara 1900 de angajati, apoi listele trimise la AJOFM s-au tot modificat, pe ultima ramand 1400 de oameni. Pe lista de astazi sunt 500 de angajati.

?

Lista a fost trimisa astazi de catre reprezentantii companiei americane, dupa ce ieri directorul AJOFM Cluj Daniel Don a anuntat ca, intrucat Bechtel nu trimite listele cu cei concediati, va trebui sa reia toate procedurile: sa faca o noua notificare a AJOFM si sa trimita dispozitiile de concediere in conformitate cu Codul Muncii.

?

In prezent, 1900 de angajati de la Autostrada Transilvania sunt in somaj tehnic. Potrivit sefului ITM Cluj, Emilian Rosca, perioada de somaj tehnic le expira in 30 aprilie, data de la care compania Bechtel nu mai are nicio posibilitate legala sa le prelungeasca somajul si trebuie sa ii reangajeze in aceleasi conditii: pe acelasi post si cu acelasi salariu.

?

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat ca sindicatele au fost chemate la negocieri cu Bechtel marti si miercuri "Au tot insistat sa semnam lista cu persoanele disponibilizate, dar noi nu am fost de acord si am mentionat acolo ca nu ni s-au pus datele economico-financiare la dispozitie ca sa vedem motivul pentru care se face aceasta restructurare", a declarat Grigore Pop. Acesta a mai spus ca daca totusi compania va da afara oameni, Cartel Alfa va da in judecata Bechtel. Maine de la ora 11, va avea loc o intalnire intre sindicalisti, AJOFM? Cluj si reprezentantii Bechtel.

Comentarii Facebook