Clujul are nevoie de un terminal intermodal. O spun experții britanici

 

Compania britanică ARUP, care a realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Primăria Cluj-Napoca, a confirmat necesitatea realizării unui terminal intermodal la Aeroportul Internațional Cluj.

 

Conform studiului, investiția ar urma să se ridice la 22 de milioane de euro, iar beneficiari să fie suportată de Consiliul Județean Cluj, CFR și Consiliul Local Cluj-Napoca, 

 

Specialiștii britanici au menționat importanța construcției ”unui terminal intermodal și a infrastructurii aferente pentru mărfuri și pasageri la aeroportul Cluj-Napoca” pentru intervalul  2016-2030.

 

Clujul avea șanse să lucreze deja la un astfel de terminat intermodal, dar Aeroportul s-a lovit de lipsa de implicare a conducerilor Consiliului Județean Cluj. În 2014, s-a pierdut șansa de a obține o finanțare europeană de 18 milioane de euro, iar în 2015 președintele CJ Cluj care a urmat, Mihai Seplecan, s-a luptat să blocheze proiectul.

 

În cele din urmă s-a ajuns la un compromis și s-a acceptat că Aeroportul are nevoie de un terminal, dar nu intermodal ci multimodal. 

 

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă nu menționează sursa de finanțare, dar cel mai probabil va fi din fonduri europene.

Comentarii Facebook