Clujeanca Lucia Morariu va fi președintele ANAT

 

Lucia Morariu, proprietarul agenţiei de turism Eximtur şi fost secretar de stat pe turism în guvernarea Tăriceanu, va ocupa de vineri, 15 martie, funcția de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

 

Lucia Morariu a mai fost președinte al ANAT acum zece ani. ”M-am gândit să candidez pentru că se simţea nevoia de un pic de echilibru în asociaţie. Au insistat câţiva colegi de la firme importante, care consideră că stilul meu mai procedural ar fi potrivit în perioada asta şi se simte nevoie de puţină intervenţie pe partea de legislaţie”, a declarat Lucia Morariu.

 

Noi suntem cei care trebuie să facem propunerile pentru modificarea acestei legislaţii. Nu a făcut nimeni niciodată nimic fără noi. Este vorba de partea de asigurări, în primul rând. Aceste asigurări împotriva riscului de insolvenţă la agenţiile de turism acoperă sume prea mici şi lucrurile trebuie schimbate puţin”, a mai precizat Morariu, conform Mediafax.

 

Șefa Eximtur susține că acuma se înființează prea ușor o agenție de turism, iar clienții sunt înșelați. ”În momentul în care se înfiinţează agenţii primăvara, se închid toamna şi mai pleacă şi cu banii clienţilor, normal că se compromite ideea de agenţiei de călătorie”, a mai afirmat Morariu.

 

Lucia Morariu a înfiinţat în urmă cu 20 de ani, la Cluj-Napoca, agenția de turism Eximtur, cea mai mare din țară cu acționari români.

Comentarii Facebook