Cluj: S-a deschis fabrica Sonaca, ce va produce componente pentru Airbus. Autostrada Transilvania a fost un ATU - FOTO

 

Compania belgiană Sonaca, producător de sisteme destinate industriei aerospațiale, și-a deschis, vineri, în comuna Moldovenești, județul Cluj, fabrica ce lucrează pentru Airbus.

 

Directorul general al Sonaca Aerospace Transilvania, Laurent Maroy, a declarat că s-a investit suma de 12 milioane de euro și că sunt angajați la start 30 de oameni.

 

Inaugurăm fabrica Sonaca din comuna Moldoveneşti, pe un teren cumpărat de noi de 10.000 mp, unde vom produce componente pentru avioanele Airbus A320, dar şi pentru un producător de avioane din Brazilia. Producem piese pentru bordul de atac al aripii, partea frontală a aripii, din aluminiu, care schimbă portanţa în momentul aterizării sau decolării. De asemenea, şi componente din fibră de carbon pentru constructorul brazilian. Investiţia este de 11,8 milioane de euro, din care aproape jumătate, 5,4 milioane de euro este ajutor de stat. Avem acum circa 30 de angajaţi şi vrem ca, până la sfârşitul anului, să ajungem la 100 de persoane, după care să creştem numărul acestora pe termen mediu la circa 250. Construcția fabricii a durat 18 luni şi avem planuri de extindere în zonă în perioada următoare şi am cumpărat alte două terenuri lângă actuala fabrică”, a spus Maroy.

 

 

Material oferit de BANCA TRANSILVANIA

 

 

A fost aleasă acea zonă pentru că este aproape de Autostrada Transilvania. ”Aeroportul Internaţional Cluj, de unde sunt curse spre Bruxelles, constituie, de asemenea, un avantaj”, a subliniat Laurent Maroy.

 

Directorul de calitate al Sonaca Aerospace Transilvania, Aurelian Farcaş, a declarat că la Moldovenești vor fi livrate componente pentru 24 de avioane Airbus.

 

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este o subsidiară a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structuri și sisteme destinate industriei aerospațiale, destinate uzului civil și/sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Comentarii Facebook