Miercuri 24 Aprilie

Cluj-Napoca, orașul din România unde se deschid cele mai multe birouri de afaceri după București

 

Municipiul Cluj-Napoca ocupă locul doi în țară în privința birourilor de afaceri nou deschise, după București. 

 

Chiriaşii sunt în principal firme din domeniul IT&C,care au ales clădiri recent construite, precum United Business Center Tower şi Cluj Business Center în Cluj-Napoca.

 

Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting, apreciază că mărirea numărului şi volumului de tranzacţii încheiate în afara Capitalei se datorează pe de o parte limitărilor de personal cu care se confruntă companiile din domeniul IT&C în expansiunile lor pe piaţa din Bucureşti şi deopotrivă creşterii ofertei de spaţii de birouri de calitate în marile oraşe, care sunt totodată centre universitare dezvoltate, cu o bună pregătire a forţei de muncă, inclusiv pentru domeniul IT&C.

 

În 2013, în Bucureşti au fost închiriate birouri totalizând 291.588 mp, iar Cluj-Napoca 9.609 mp.

 

În Iaşi au fost închiriaţi 5.020 mp de birouri, în Sibiu - 4.400 mp, în Timişoara - 3.989 mp, în Braşov - 180 mp şi în Tulcea - 100 mp.

 

Cea mai mare tranzacţie de birouri din afara Bucureştiului din 2013 a fost închirierea unui spaţiu de 5.220 mp în clădirea United Business Center Tower, din Cluj-Napoca, de către compania IT&C Endava.

 

De remarcat faptul că anul 2013 a evidenţiat un ritm de tranzacţionare mai accentuat în Cluj-Napoca, un centru universitar cu tradiţie în România, iar în rest s-a realizat o distribuţie relativ echilibrată a tranzacţiilor între celelalte trei mari oraşe aflate în competiţie- Iaşi, Sibiu şi Timişoara, unde s-au înregistrat închirieri totale cuprinse între 3.900 şi 5.000 mp”, a mai adăugat Petrescu.

Comentarii Facebook