Cluj-Napoca: Apartament cu prețul de 2.500 euro / mp. Unde ajunge spirala revânzărilor?

 

Un apartament din Cluj-Napoca a ajuns la prețul de 2.500 de euro / mp și nu vorbim de vreo construcție specială, ci de un apartament de 52 de mp.

 

Este vorba despre un apartament în Platinia, care se vinde acum cu 134.000 de euro + TVA, adică un total de 160.000 de euro.

 

Prețul cerut a făcut vâlvă pe rețeaua de socializare Facebook, iar clujenii se întrebă unde se va ajunge. Apartamentul este situat în apropiere de universitățile clujene, astfel că se mizează că viitorul proprietar îl va închiria la o sumă frumoasă. 

 

Constructorul acestui proiect imobiliar anunța cu un an înainte de finalizare că 60% dintre apartamente au fost vândute. 

 

Rechinii imobiliari au cumpărat, iar acum revând la prețuri umflate. Preţul unui apartament cu două camere în ansamblul rezidențial Platinia era cuprins între 70.000 şi 85.000 de euro. Din noiembrie 2015, când erau vehiculate aceste sume, și pînă acum, prețul apartamentelor s-a dublat. 

 

Clujul este lider național în ceea ce privește prețurile apartamentelor și al chiriilor, totul fiind influențat de numărul mare de studenți care învață aici. 

 

În privința chiriilor, spre exemplu, în luna mai 2017, un apartament în Platinia era închiriat cu 1.500 de euro. În zona centrală, pe un alt apartament era cerută suma de 3000 de euro pe lună. 

 

NEBUNIE! Chirie de 1.500 de euro în Platinia: ”Unde ajungem!” - FOTO

Comentarii Facebook