Christian Tour apare pe lista agențiilor cu licența suspendată! Patronul Cristian Pandele cere despăgubiri URIAȘE

 

Christian Tour, cel mai mare turoperator din România, se află pe lista agențiilor închise pentru lipsa poliției de asigurare în caz de probleme. 

 

Patronul Christian Tour, Cristian Pandel, susține că este o gafă de proporții. 

 

Asist cu stupoare la incompetența Autorității Naționale pentru Turism, care nu înțelege cum funcționează piața. Nu înțelege ce înseamnă o agenție de turism și face liste fără să priceapă că piața e foarte sensibilă. O agenție de turism funcționează ca o bancă: dacă dai un zvon greșit, lucrurile pot lua o turnură cel puțin neplăcută sau chiar gravă”, afirmă omul de afaceri.

 

Să vină un funcționar de la ANT, care să facă o gafă și să pună o listă cu agenții mari printre cele care într-adevăr au probleme! Din această cauză, după-amiază mă voi întâlni cu avocații firmei și vom cere daune, direct pentru stricarea imaginii, de, poate, 1 milion de euro pentru această comunicare", mai spune Cristian Pandel.

 

El a afirmat că ANT a făcut o listă comună și cu licențele radiate la cerere și cu agențiile fără poliță de asigurare. ”Licențe retrase unora cu probleme și licențe radiate la cerere. Și se creează o confuzie și așa apar nume grele și foarte serioase într-o listă a rușinii creată de ANT. Și apoi apar niște deontologi care n-au făcut niciodată afaceri în turism și își dau cu părere, înnebunindu-i pe oameni. Noi suntem mari, dar există în lista aia și agenții mici și serioase, care vor fi afectate grav, pentru că ei nu au acces la presă și comunicate sau case de avocatură, iar o familie cu doi copii trăiește din acele afaceri. Și vine un deontolog sau un funcționar și îi distruge afacerea, pentru că dacă într-un orășel mic se duce vestea că unul are probleme, chiar nu mai poate face nimic”, mai spune acesta, conform profit.ro.

 

Agenția ar fi cerut din proprie inițiativă radierea unor sedii închise, motiv pentru care a apărut pe această listă.

 

Două agenții de turism din Cluj apar pe această listă. Reprezentanții Kartago Tours precizeaza ca initiativa de a sista activitatea le-a apartinut, dupa ce nu au primit polita de asigurare. Prin urmare, au informat in scris Ministerul Turismului, cu privire la incetarea activitatii.

 

O altă agenție are plătită polița de asigurare din 21 iulie, dar a fost trecută pe listă. 

 

Purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale pentru Turism, Marius Popescu, a declarat pentru Profit.ro că acțiunea a fost inițiată din luna aprilie, prin notificări transmise tuturor agențiilor de turism, instituția urmând însă să includă cazurile de radiere la cererea operatorului economic într-o listă distinctă.

 

Autoritatea Națională pentru Turism a demarat această acțiune încă din luna aprilie, atunci când au fost trimise notificări tuturor agențiilor de turism care nu au făcut dovadă deținerii poliței de asigurare privind rambursarea cheltuielilor în caz de insolvabilitate sau faliment. Pentru o bună informare a publicului, pe site-ul A.N.T.-ului se află publicate două liste: lista agențiilor licențiate (active) și lista agențiilor de turism radiate la cererea operatorului economic sau retrase în urmă unei acțiuni de control. Cu referire la a două lista, facem următoarele precizări: Pentru fiecare agenție, prezența în această lista este precizată, fără dubii, motivația retragerii/radierii acesteia. Pentru o și mai bună înțelegere și interpretare a acestor informații, A.N.T. va separa cazurile de radiere la cererea operatorului economic într-o lista DISTINCTĂ”, a spus purtătorul de cuvânt.

Comentarii Facebook