Chirii pentru studenți la Cluj-Napoca. Top aiuristic realizat de imobiliare.ro

 

O dată cu apropierea toamnei reîncepe și nebunia pe piața chiriilor, în special în centrele universitare. 

 

Portalul de anunțuri imobiliare.ro a realizat un top al celor mai scumpe zone, dar datele sunt complet eronate. 

 

În Cluj-Napoca, preţul mediu solicitat pentru o garsonieră din arealul semicentral ajunge la 450 de euro pe lună, nivel similar cu cel de pe Lipscani, în Bucureşti. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai ridicate chirii pentru acest tip de locuinţe se află, potrivit Imobiliare.ro, zona Calea Turzii (260 de euro pe lună), urmată de cartierul Andrei Mureşanu (255 de euro pe lună). Cele mai accesibile preţuri pot fi găsite însă în zonele Dâmbul Rotund (108 euro pe lună), Baciu (138 de euro pe lună) şi Grigorescu (149 de euro pe lună), potrivit datelor Imobiliare.ro

 

Datele de mai sun sunt eronate. Numai dacă analizăm cartierul rezidențial Andrei Mureșanu, folosind tot portalul imobiliare.ro, vedem chirii de 450 de euro pentru un apartament de 2 camere, dar și de 1100 de euro pentru un apartament cu 4 camere.

 

Imobiliare.ro mai scrie și că zonele cu cele mai scumpe apartamente cu două camere sunt Borhanci (600 de euro pe lună) şi Bulgaria (500 de euro pe lună). Cele mai accesibile preţuri pot fi găsite însă în Aurel Vlaicu (225 de euro pe lună) şi Dâmbul Rotund (235 de euro pe lună).

 

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cele mai mari preţuri sunt solicitate de către proprietarii din zona Horea (strada Horea), pretenţiile acestora ridicându-se la 1.000 de euro pe lună (pe portalul imobiliare.ro nu apare niciun anunț cu un apartament care să aibă aceste criterii). Pe locul al doilea se situează proprietăţile din zona Europa, ce ajung la 600 de euro pe lună, urmate de cele din cartierul Bună Ziua (530 de euro pe lună). Pe lângă Floreşti (262 de euro pe lună), localitate ce s-a dezvoltat ca un adevărat cartier al Clujului, cele mai mici preţuri pentru trei camere pot fi găsite în zonele Andrei Mureşanu (282 de euro pe lună) şi Gară (300 de euro pe lună), conform imobiliare.ro.

 

Revenind la cartierul Andrei Mureșanu, un apartament cu 3 camere poate fi închiriat cu 850 de euro pe lună, nicidecum cu  282 de euro. 

 

 

 

 

Comentarii Facebook