Cele mai scumpe apartamente noi sunt in Grigorescu, nu in centru! Vezi cat costa acum apartamentele in cartierele din Cluj


Piata imobiliara din Cluj a suferit o schimbare radicala, din punct de vedere al pretului la locuinte/cartiere.

Astfel, topul nu mai este condus de zona centrala, ci de cartierul Grigorescu, unde media este de 1347,1 euro/mp. Numarul scazut de constructii, investitiile mari in lucrari de consolidare a terenului, dar si apropierea fata de Centru, fac din cartierul Grigorescu cel mai scump cartier la inceput de 2012 in ceea ce priveste locuintele noi.

Topul preturilor la locuinte, pe cartiere:

Locuinte noi:

 

1. cartierul Grigorescu- pret mediu 1347,1 euro/mp
2. zona centrala – pret mediu 1318 euro/mp
3. cartierul Zorilor- 1156 euro/mp
4. Gheorgheni si Marasti- pret mediu 1000 de euro/mp
5. Manastur- 875 euro/mp

Locuinte vechi:

1. zona centrala- pret mediu 1124 euro/mp
2. cartierul Grigorescu- pret mediu 1041 euro/mp
3. Gheorgheni si Marasti pret mediu 1000 euro/mp – apropiat de cel pentru locuintele noi
4. Manastur- 982 euro/mp (locuintele vechi costa mai mult decat cele noi).
5. Zorilor- 1022,7 euro/mp

Analiza releva ca si in cazul locuintelor vechi,  zona Grigorescu se pastreaza la un nivel ridicat, ocupand locul doi dupa zona centrala/ultracentrala, media fiind de 1041 euro/mp, fata de 1124 euro/mp in Centru.

Zona centrala si ultracentrala ocupa locul 2, cu 1318 euro/mp la locuintele noi, iar podiumul este completat de cartierul Zorilor, unde metrul patrat util costa in medie 1156 euro.

In Marasti si Gheorgheni, valoarea medie, atat a locuintelor noi, cat si a celor vechi este sensibil egala, in jur de 1000 de euro/mp, iar pe ultimul loc al topului se situeaza cartierul Manastur, in principal din cauza calitatii vietii, a renumelui zonei, dar si  a numarului mare de constructii noi. Datorita pretului mic, insa, Manasturul ocupa primul loc in topul celor mai multe oferte de vanzare din piata, valoarea media a unei locuinte noi fiind de aproximativ 875 euro/mp.

Si aici avem parte de surprize, pentru ca, desi este contrar logicii, o locuinta veche costa mai mult decat una noua, fiind cotata la 982 euro/mp.

Studiul a fost realizat de Blitz Imobiliare, in luna ianuarie 2012 pe un esantion reprezentativ de 486 de oferte imobiliare si a cuprins locuinte de vanzare cu preturile actualizate la zi, din cele mai reprezentative cinci cartiere ale Clujului.

Comentarii Facebook