Cele mai mari prețuri la apartamente sunt în Cluj. Care sunt cele mai scumpe cartiere


Clujul este pe primul loc în țară, pentru a doua lună conscutiv, în clasamentul orașelor cu cele mai mari prețuri ale apartamentelor, reușind să depășească Bucureștiul.

Conform indicelui Blitz, apartamentele din Cluj au castigat in luna septembrie in medie 35 euro/mp, ceea ce inseamna o crestere de 3,27% fata de luna august. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in randul locuintelor cu un grad redus de confort, de 1-2 camere, perfecte pentru studenti si pentru familii tinere, accesibile creditarii prin Prima Casa si nu numai.

Cea mai mare creștere din județ poate fi observată în Florești, unde cresterea este la nivelul unor cartiere din Cluj, cum ar fi Marasti sau Zorilor, zone în care s-au inregistrat mariri de preturi de peste 50 euro/mp.

Totodată, apartamentele din Manastur au depasit pragul psihologic de 1.000 de euro/mp.

Iată care este topul celor mai spumpe cartiere din Cluj:

1. Centru 1.265 euro/mp
2. Zorilor 1.173 euro/mp
3. Gheorgheni 1.161 euro/mp
4. Grigorescu 1.125 euro/mp
5. Marasti 1.123 euro/mp

Potrivit specialiștilor, valul de creșteri de pe piața imobiliară din Cluj se datorează, în mare parte, perioadei propice tranzactiilor imobiliare, Clujul fiind in primul rand un centru universitar important, dar si de accesului tot mai facil la creditare.

Comentarii Facebook