Cei mai lacomi vânzători de apartamente sunt în Cluj-Napoca

 

Cele mai scumpe locuinţe scoase la vânzare sunt în zona centrală din Cluj-Napoca, unde prețurile bat chiar și Bucureștiul.

 

Preţenţiile vânzătorilor de apartamente din zona centrală a Clujului pornesc de la 1.530 de euro pe metru pătrat, urmate de cele din zona de centru-nord din Bucureşti (1.500 de euro/mp) şi Timişoara (1.080 de euro/mp), potrivit unei analize publicate de Imobiliare.ro.

 

În Cluj-Napoca, oraşul cu cel mai mare nivel al preţurilor cerute din România (1.330 de euro pe metru pătrat util), cele mai scumpe apartamente se află în zona centrală şi cea ultracentrală, unde pretenţiile vânzătorilor ajung la o medie de 1.530 de euro pe metru pătrat util, situându-se la o diferenţă de 70 euro pe metru pătrat faţă de următorul cartier în top, Plopilor (1.460 euro pe metru pătrat util). Zona centrală înregistrează printre cele mai mari scumpiri trimestriale, de 3,8% în primul trimestru din 2017 şi de 6% în al doilea trimestru din 2017.

 

Cele mai accesibile locuinţe pot fi găsite în Floreşti (750 de euro pe metru pătrat util) şi în Baciu (950 de euro pe metru pătrat util). Floreştiul a înregistrat creşteri ale preţului mediu pe metru pătrat de 5,8% în primul trimestru şi de 5,6% în cel de-al doilea.

 

Cele mai semnificative creşteri de preţ pe segmentul apartamentelor, în al doilea trimestru al anului, au avut loc în zona centrală şi ultracentrală (+6%), dar şi în în zonele Bună Ziua, Europa, Calea Turzii (+5,1%). În Someşeni a fost consemnată, pentru al doilea trimestru consecutiv, o stagnare a preţurilor, în vreme ce în Plopilor a avut loc, practic, cel mai mic avans de pe piaţa locală, respectiv 2,1%.

Comentarii Facebook