Ce aplicații au câștigat hackathon-ul Cluj City Apps

 

Câștigătorii hackathon-ului Cluj City Apps au fost anunțați, joi, 20 martie, în cadrul Cluj Innovation Days. 

 

Sunt un exemplu de implicare în comunitate, pasiune și dedicare. Sper ca proiectele a căror bază a fost pusă la acest concurs să se dezvolte, să aibă succes și să ajute cu adevărat la crearea unui oraș mai bun pentru clujeni. Primăria Cluj-Napoca va continua să sprijine inițiativele de valoare venite de la comunitate, pentru comunitate!”, a declarat primarul Emil Boc.

 

1. Sectiunea "Cea mai relevanta folosire a seturilor de date oferite"

Castigator: Aplicatia The DOT.

 

Echipa "The Dot" a oferit un mod de vizualizare a datelor brute pe care administratia le-a oferit intr-un mod usor de inteles si care aduce semnificatie pentru utilizator. 

 

2. Sectiunea: Cea mai utila aplicatie in vederea Cluj 2015 - Capitala Europeana a Tineretului

Castigator: Aplicatia City Discovery

 

Navigarea in oras cu ajutorul unor transmitatoare radio de proximitate care sa ofere turistilor informatii despre monumentele istorice, evenimente si alte manifestari legate de Capitala Tineretului.

 

3. Sectiunea: Alegerea Primariei Cluj-Napoca

Castigator: Aplicatia Drive'n Park

 

Solutie de plata a parcarii direct catre Primarie, la minut dintr-o aplicatie mobila.

 

Castigatorii nu sunt doar aceste 3 echipe. Exista alte 2 proiecte in care recomandam o unire strategica intre mai multe echipe de la Hackathon si speram sa continuam colaborarea pentru realizarea a doua tipuri de aplicatii:

 

1. Pentru digitalizarea interactiunii cetateanului cu serviciile Primariei (transmiterea de sesizari in timp real si altele) propunem o colaborare intre City Pipes, Team 604, Troublemakers si Cei 3 muschetari.

 

2. Pentru managementul traficului (inclusiv transportul in comun - odata ce proiectul sistemului de ticketing va fi implementat) propunem o colaborare intre Engineers 4 Cluj, Traffic Minions si BUSR."

 

Cluj City Apps Hackathon a fost organizat de Cluj It Cluster sub egida Cluj Innovation Days 2014, în parteneriat cu Cluj Hub și Primăria Cluj-Napoca

Comentarii Facebook