Cât de multe sacrificii ești dispus/dispusă să faci pentru a economisi mai mult? (P)


De cele mai multe ori, în numele economisirii suntem dispuși să facem o serie de sacrificii pe care altădată le-am fi considerat inacceptabile (inclusiv să renunțăm la tabieturi și la vicii, acestea fiind unele dintre modalitățile principale de risipă a venitului nostru lunar). Unele persoane aleg să-și modifice stilul de viață și chiar să renunțe să mai consume alimente ale căror prețuri sunt ridicate, în timp ce altele aleg să devină vegani sau ovo-lacto consumatori, în timp ce alți oameni sunt dispuși să renunțe chiar și la utilizarea mijloacelor de transport personale.

În numele economisirii, unele persoane aleg varianta folosirii în mod corect a împrumuturilor rapide ieftine - halpa pikavippi (așa cum este varianta cu dobândă de 0% la primul credit), în timp ce altele renunță la obiceiurile lor zilnice sau de la o anumită rutină, doar pentru a-și satisface obiectivele pe termen lung. Pentru a face economii, tu la cât de mult ai fi dispus/dispusă să faci sacrificii?

Sacrificii pe termen scurt – da, dar nu pe termen lung!

Atunci când ne-am stabilit un anumit obiectiv, pentru a cărui îndeplinire este nevoie de o sumă de bani pe care nu o putem obține în condițiile financiare care să ne avantajeze atunci trebuie să ne orientăm către sacrificiile personale. De aceea, pe termen scurt, privațiunile sunt mai ușor de acceptat la nivel mental și fizic în comparație cu cele pe termen mediu sau lung, pentru că îndeplinirea scopului reprezintă un element motivant la nivel maximal. Astfel, în aceste condiții vom accepta mult mai ușor să renunțăm la vicii, tabieturi, rutină, plăcerile de sfârșit de weekend și vom putea identifica soluții mai ieftine de a ne oferi, totuși, un strop de fericire în toate aceste limitări auto-impuse.


În astfel de situații, pentru îndeplinirea scopului fixat, putem folosi soluții avantajoase pe termen scurt așa cum sunt împrumuturile flexibile (joustoluotto heti 2018), care ne oferă posibilitatea de a beneficia de bani atunci când avem nevoie. Cu toate acestea, pe termen mediu și lung nu este indicat să abuzăm de obiectivul economisirii pentru a ne limita și priva de majoritatea plăcerilor noastre, ci trebuie doar să la sacrificăm pe acelea care sunt extrem de solicitante din punct de vedere financiar. Desigur, în condițiile în care, am fi avantajați din perspectiva sănătății fizice și economice de astfel de sacrificii, atunci, într-o oarecare măsură, acestea sunt recomandate, dar, o astfel de posibilitate ar trebui să fie excepția de la regulă.

Privește întotdeauna sacrificiile pe care le faci pentru a strânge bani ca pe o modalitate de a începe să te cunoști mai bine și de a-ți testa limitele. În paralel o să ai parte atât de provocări de acest gen, dar și de posibilitatea de a face economii, ambele oportunități fiindu-ți utile pentru a-ți însuși un comportament financiar corect în viitor. Amintește-ți că orice sacrificiu financiar pe care îl faci este favoarea ta și-ți va oferi o răsplată ulterioară, dar, atât timp cât vei învăța când și pentru cât să-l faci, recompensele tale nu se vor limita doar la bani, ci vei avea parte de mult mai multe beneficii!


Comentarii Facebook